Att sy Jeans

Jeans är väl det mest omtyckta plagget för många och med ett slitstarkt material och med bra passform är det väl inte så konstigt att det har blivit så. De stora märkena som Lee och Lewis har bra passform men kostar lite mer.  Men om man syr jeans själv då?  Går det verkligen att få jeans som känns så där bra som Lewis och ser exakt likadana ut?

Och JA det tror jag att man kan göra. Med ett visst tålamod och vilja så tror jag att man kan få byxor som åtminstone näst intill liknar och känns som dyra märkesjeans. Man har ett grundmönster eller blandar flera mönster till ett tills man har den passformen man vill sen är det bara att designa de precis efter egen tycke och smak.

Idag finns det mycket att designa med, det finns nitar, gul jeanstråd och märken att köpa eller så sprätter man av märken på gamla byxor. Priset för jeanstyg ligger på ca 90-130 kr meter och i storlek 38 är tyg åtgången ca 1 meter på 1,40 cm bredd.

Där tänker ni kanske att då finns det ju billigare att köpa ,,,jo det är sant men för att få passformen får man betala mer och det är det man tjänar på.

Mitt bidrag på J vill du se fler gå in här

JULKATT

Jullogga

Om skaparlusta

Mitt intresse för att sticka, virka och sy började redan i unga år. Intresset har tagit fart igen efter en tids uppehåll, jag har en dröm om att kunna leva helt eller delvis på min hobby. Började sy när jag var 14 år då en bekant inspirerade mig, intresset för att handarbeta fanns även hos min mamma som alltid sytt och stickat. Det blev mycket barnkläder då mina barn var små men idag syr jag mest vuxenkläder och numera ritar jag mönstret själv med hjälp av grundmönster. Arbetar idag som undersköterska men drömmer starkt om att kunna påverka själv och samtidigt syssla med min hobby.Alltid varit intresserad av färg och form och är praktisk och kan hantera det mesta.
Det här inlägget postades i sytt till vuxen och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Att sy Jeans

 1. Hem ljuva hem skriver:

  Om man gillar att sy och om man kan så absolut ska man sy jeans då. Jag gillar att sy men är inte duktig så jag köper nog.. Kraaam Pia

  Gilla

 2. bjaeren skriver:

  Ja jag håller med min namne här ovanför. Jag kan sy rent till husbehov, och sedan har jag inte riktigt det intresset 😉 Jag virkar gärna, stickade förr men händerna vill inte vara med längre. Det är så härligt att läsa och se andra som är så händiga som du är.
  Fin Julkatt 😉
  Ha en fortsatt härlig kväll!
  Kramen

  Gilla

 3. Floweroffame skriver:

  Jeans är nog ändå det svåraste att få så det ser köpt ut. Andra kläder är lättare att sy tycker jag. Bra bidrag på J. Ha en fin dag Kram Pernilla

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s